Valper INUANOOR VALPER
INUANOOR har leilighetsvis valpekull. Ved interesse for planlagte/aktuelle kull ta kontakt med oss. Informasjon vil bli lagt ut på vår blogg.
Vi følger de etiske retningslinjer til Norsk Kennel Klub, samt grunnregler/anbefalinger fra raseklubb.
Inuanoor sitt viktigste verktøy i avlsarbeidet er rasestandarden. Vi vil alltid etterstrebe å avle frem hunder med godt gemytt/temperament, god helse og rasetypisk eksteriør- og egenskaper.
Alle hunder vi mener kvalifiserer til bruk i avl hos oss er helsesjekket etter rasens krav/anbefalinger og en selvfølge er at de er klinisk friske.
Vi er aktive på utstilling med våre hunder-det gir oss den fordel at vi kontinuerlig kan videreutvikle vår kunnskap om bl.a anatomi. For at hunder skal kunne hevde seg på utstilling må den være funksjonelt bygget.
En rasetypisk- sterk hund med et korrekt bevegelsesmønster vil være mindre utsatt for skader samtidig som de vil ha bedre forutsetning for å kunne utøve jakt- og fysisk krevende «arbeid» over tid.
Det samme gjelder vår deltagelse på ulike prøver, hvor man får vurdert og dokumentert bruksegenskaper – på slike arrangementer møter vi også «likesinnede»- vi får tilegnet oss kunnskap av erfarne raseentusiaster i tillegg til at vi får anledning til å drøfte/ delt erfaringer med andre oppdretter-kolleger & hundefolk.
Vi har noen krav til valpekjøpere hos Inuanoor – grunnen er enkel, hver og en valp er spesiell -og får en plass i hjertet vårt.
Hos oss blir det ikke operert med f.eks reservasjon/ m depositum, «først-til mølla» prinsipp e.l – Vi tar en vurdering etter vi har blitt litt kjent, fått tilstrekkelig informasjon om hvilket liv dere vil gi en Inuanoor-valp- og til vi føler oss helt trygge på at vi kan «stå på trappen å» ønske farvel til valpen med sine nye familier med god magefølelse/ samvittighet for den vil få det gode livet den fortjener. Vi ser gjerne at dere kommer på besøk før valpene er født ( om dere bor innen rimelig avstand) – Det gir en gjensidig trygghet
Vi som oppdrettere har en stor og viktig jobb med å finne gode, egnede og tryggehjem til hver og en valp.Vi ønsker oss hjem hvor de får være et fullverdig familiemedlem, og selvfølgelig hvor de blir gitt et innholdsrikt liv med masse kjærlighet og aktivisering.
Til gjengeld – som valpekjøper hos Inuanoor vil vi alltid gi/tilby livslang support, så mye hver og enkelt måtte selv ønske og ha behov for.Hos oss er ingen spørsmål «for store eller for små».
Vi vil gjerne trimme deres Cocker-valp fra oss gratis det første leveåret, om dere har mulighet for det. Da kan vi sammen få kontroll på det meste av valpepelsen, (det gir mulighet for å gi dere kunnskap/veiledning -om riktig pelsstell/trim ved
behov/om ønskelig). Inuanoor vil holde valpetreff for hvert enkelt kull.

Når du henter deres nye valp hos oss får du med følgende :

Registrert i Norsk Kennel Klub
ID-merket
Vaksinert
Veterinærbesiktiget med helseattest
Forsikret med «skjulte feil forsikring» gjennom Agria, (merk: ny forsikring må være tegnet ved henting).

Personlig valpehefte
Info om valpen, fôring, mm
Liten fôr.sekk av typen som valpen er vant med å få hos oss
Lite teppe med lukt fra mor / søsken
Valpepakke (innhold kan variere fra tid til annen)

Våre valper

Avkom av våre hannhunder